Картофени шницели с праз


   Следя много кулинарни блогъри, гледам и безброй много рецепти в Youtube, но най-голямото ми вдъхновение, си остават тефтерите на баба. Точно от там е и днешната рецепта за картофени шницели с праз. Семпло ястие с богат вкус и ухание на детство.

Продукти:
- Праз – 100 гр. (около 1 ч.ч.)
- Картофи – 4 бр. (средно големи)
- Сирене – 100 гр.
- Краве масло – 100 гр.
- Яйца – 2 бр.
- Брашно от лимец (или друго) – 2 с.л.
- Черен пипер - ½ ч.л.
- Морска сол- 1 ч.л

   Нарязваме праза на ситно и го задушаваме с малко вода до омекване. Когато изстине, го добавяме към предварително сварените и настъргани картофи. Прибавяме нарязаното на кубчета масло (ако картофите са вече изстинали, маслото трябва да е разтопено), натрошеното сирене, разбитите яйца, брашното, черен пипер и сол. Разбъркваме добре и оставяме в хладилник за половин час.
   Когато сместа се е охладила и постегнала, с навлажнени ръце оформяме шницелите и ги подреждаме в постлана с хартия за печене (и леко намазнена) тава.
   Понеже ръцете ми са малки, и това което се получаваше никак не приличаше на шницел, започнах да правя топчета с размера на кюфте, които вече поставени в тавата, оформях в желания вид и размер.
   Печем в загрята на 200 градуса фурна за 30 мин.
   Да ви е сладко!

 Ако ви харесват публикациите и блога ми, може да ги споделяте в социалната мрежа, да харесате страницата във Facebook: Vortex in my mind / TT-realm или да ме последвате в Instagram - tita.tt_realm

Коментари