Брауни с брашно от рожков и желе от дюли

Здравейте! Вчера направих експеримент с любимото си Шоколадово брауни и бързам да го споделя. Постарах се да бъде максимално здравословно, за да мога накрая без угризения да го залея с желе от дюли, към което напоследък съм се пристрастила. Разбира се, вие може да го замените с ваше любимо сладко, мармалад, шоколадов ганаш или напълно да го пропуснете. 

  Продукти: 
- Пълнозърнесто брашно – 400 гр. (3 ч.ч.)
- Кокосова захар – 100 гр. (½ ч.ч.)
- Брашно от рожков – 6 с.л. 
- Бакпулвер – 1 с.л. 
- Сол – 1 ч.л. 
- Екстракт от ванилия (или есенция) – 1 с.л. 
- Кокосово масло (разтопено) – 5 с.л. 
- Вода – 2 ч.ч. 
- Оцет – 3 с.л. 

  Допълнително: 
- Желе от дюли – 3-4 с.л. 


   Смесваме сухите съставки, като пресяваме пълнозърнестото брашно и брашното от рожков. Отделно смесваме и течните продукти. Към сухата смес постепенно прибавяме течната и разбъркваме. Може да използваме телена бъркалка или миксер. Изсипваме всичко в тавичка или форма за торта (24 см.) постлана с хартия за печене и с леко намаслени стени. За равномерно изпичане, увих около формата влажно парче плат и го закрепих с безопасна игла. Печем за 20-25 минути на 180 градуса до суха клечка. 
  Охладеното брауни, обилно намазваме с желе от дюли. Както вече споменах, може да пропуснете желето или да го замените, но ако все пак разполагате с такова, силно ви препоръчвам да опитате тази комбинация. 
   Да ви е сладко!

  Ако ви харесват публикациите и блога ми, може да ги споделяте в социалната мрежа, да харесате страницата във Facebook: Vortex in my mind / TT-realm или да ме последвате в Instagram - tita.tt_realm



Коментари