Баница с кейл и спанак

    Това е моят вариант на рецептата за добре познатата на всяка домакиня баница със спанак. Единствената разлика е, че аз съм добавила и кейл. Честно казано за първи път го използвам. Знам, че е много полезен и отдавна исках да го опитам, но все не можех да го намеря. Веднага щом се появи на щанда в магазина, се възползвах и си взех. Само дето нямах никаква представа какво да правя с него. Той е доста твърд и жилав като текстура и не посмях да го опитам в суров вариант, въпреки че много хора го използват в смутита и салати. За това реших да го добавя към любимата си баница и останах много доволна от резултата. 
Ето и рецептата: 

Продукти: 
- Точени кори за баница – 1 пакет 
- Кейл – 300 гр. 
- Спанак – 300 гр. 
- Лук – 1 глава (може да използвате пресен лук) 
- Сирене – 300 гр. 
- Яйца – 4 бр. 
- Кисело мляко – 1 кофичка 
- Сода бикарбонат – 1 ч.л. 
- Сол 



  Почистваме и нарязваме кейла и спанака. Кейла го накиснах в гореща вода за няколко минути. 
   Нарязваме лука и го задушаваме в малко мазнина. Добавяме към него кейла и задушаваме за още няколко минути. Накрая добавяме и спанака. Когато зеленчуците омекнат, дърпаме от котлона. 
   Към киселото мляко добавяме 1 ч.л. сода бикарбонат, разбитите яйца и натрошеното сирене. Получената смес разбъркваме със задушените зеленчуци. 
  В подходяща тавичка, постлана с хартия за печене, поставяме точена кора и върху нея разпределяме част плънката. Редуваме до свършване на продуктите и завършваме с кора. Заливаме баницата с останалата течност от сместа. Печем за 15-20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Да ви е сладко!

Ако ви харесват публикациите и блога ми, може да ги споделяте в социалната мрежа, да харесате страницата във Facebook: Vortex in my mind / TT-realm или да ме последвате в Instagram - tita.tt_realm и Pinterest - Vortex in my mind.





Коментари