Торта с пъпеш и маскарпоне


Здравейте! Това е третата рецепта, с която участвам в списание „So into Food”. Първите две са Крамбъл със сливи и нектарини и Ледени мини чиийзкейкове с лайм и кокос. Тази лека торта с пъпеш, маскарпоне и пълнозърнест блат е идеалната глезотийка за горещите дни. Ако я опитате, ще очаквам вашето мнение и снимки на страницата на блога във Facebook

Продукти: 

За блата: 
- Пълнозърнесто брашно – 200 гр. 
- Бакпулвер – 1 ½ ч.л. 
- Кокосова захар – 100 гр. 
- Щипка сол 
- Вода – 1 ч.ч. 
- Оцет – 1 ч.л. 
- Ванилия (екстракт) – 1 с.л. 
- Кокосово олио – 3 с.л. 

За крема: 
- Маскарпоне – 500 мл. 
- Крема сирене – 200 мл. 
- Пъпеш – 300 гр. 
- Ванилия (екстракт) – 1 с.л. 
- Мед – 3-4 с.л. 
- Щипка сол

   Блат: Смесваме брашното, бакпулвера, захарта и щипка сол. Отделно смесваме водата, оцета, ванилията и разтопеното кокосово масло. Към сухата смес постепенно прибавяме течната и разбъркваме. Поставяме полученото тесто във форма за торта (22 см.) постлана с хартия за печене. Печем за 15-20 минути в загрята на 180 градуса фурна. 
  Крем: Разбъркваме с миксер маскарпонето, крема сирене, ванилия, мед и щипка сол. Почистваме пъпеша от кората и семките, пасираме го и го добавяме към млечната смес. 
   Изсипваме получения крем върху охладения блат. Оставяме в хладилник за няколко часа или до следващия ден. 
   Отстраняваме ринга от формата за торта и декорираме с парченца тънко нарязан пъпеш и мед.
   Да ви е сладко! 



Ако ви харесват публикациите и блога ми, може да ги споделяте в социалната мрежа, да харесате страницата във Facebook: Vortex in my mind / TT-realm или да ме последвате в Instagram - tita.tt_realm и Pinterest - Vortex in my mind.






Коментари